Izetbegovski kmet i silnik na poziciji bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Nakon što je poslije današnjeg sastanka ministra zdravstva KS Harisa Vranića i premijera KS Edina Forte sa Sebijom Izetbegović, direktoricom KCUS-a, utvrđeno da je pismo anesteziologa autentično i “dio unutrašnje komunikacije u KCUS-u”, jučerašnja neviđena prijetnja Šefika Džaferovića, kao člana Predsjedništva BiH, novinarima krivičnim gonjenjem dobija novu političku, moralnu i zakonsku dimenziju.

– Zašto šute udruženja novinara?

– Gdje je sada nevladin sektor?

– Gdje su međunarodne institucije za zaštitu slobode govora i slobodu medija?

Država kao porodična prćija

Osim što je skandalozno, nečuveno i sramotno da član Predsjedništva u maniru najbeskrupuloznijih diktatora otvoreno prijeti novinarima, postavlja se pitanje zašto Džaferović kao član Predsjedništva ima uopće potrebu  stajati u zaštitu direktorice KCUS-a koji kao institucija nije povezan s Predsjedništvom?

Copy

Naravno, odgovor leži u činjenici da je Džaferović samo formalno član Predsjedništva. No, on niti se ponaša kao član Predsjedništva niti ispunjava svoje zadaće, jer se suštinski, karakterno i profesionalno, radi tek o jednom običnom fikusu porodice Iztbegović koji je na tu funkciju postavljen da Bakiru Izetbegović četiri godine čuva stolicu, dok ne stekne ponovo zakonske uslove za kandidaturu. Uloga koja mu je od bračnog para namijenjena nije da, kao formalno najviši funkcioner, vodi državu i štiti interese građana, nego da služi sumnjivim interesima porodične oligarhije.

Za to vrijeme u BiH se dešava masovni pomor od Covida, a osim sadake koju je dobila, naša zemlja zbog nesposobnosti svoje vlasti i dalje nema vakcine. S obzirom da je Džaferović kao član Predsjedništva zadužen i za vođenje vanjske politike, upravo je on jedan od odgovornijih za proces nabavke vakcine, no umjesto da zbog vlastite nesposobnosti umire od srama, Džaferović se još usuđuje prijetiti novinarima koji hrabro i beskompromisno otkrivaju nedjela porodične oligarhije kojoj kmetuje, a da ne spominjemo njegove nebulozne izjave kako BiH ne zaostaje u imunizaciji za zemljama regije.

Šefik treba podnijeti ostavku

Šefik Džaferović treba podnijeti ostavku jer se okrenuo protiv naroda, stao je u zaštitu nepotrebnog ubijanja ljudi i zaštitu respiratorske mafije koja zarad olakšanja pozicije pred Sudom BiH nastavlja da rizikuje sa životima najteže oboljelih ljudi.

IZVORAvaz
Prethodni članakUpozorenje: Pročitajte šta nargila radi vašem zdravlju
Sljedeći članakGovor mržnje u BiH sudovi rijetko procesuiraju, a još rjeđe osuđuju