Portal 072info

IZGLADNJIVANJU JE KRAJ: Usvojite ovih 12 navika i postanite zauvijek vitki!

Prestanite da se iscrpljujete dijetama koje mogu da vam donesu više štete nego dobra. Umjesto toga, poslužite se ovim savjetima koji će vas osloboditi viška kilograma na duže staze.

1. Kako otvorite oči, posegnite za vodom. Tri čaše obične vode će podstaknuti razgradnju masti. Ako dodate nekoliko kapljica limunovog soka, pomoći ćete jetri da se oslobodi nagomilanih toksina i ubrzati topljenje masnih naslaga.

2. Slijedeći korak – uzmite mali obrok od pola banane ili par komada badema kako biste pokrenuli metabolizam.

3. Doručkujte! Preporučuje se obrok pun proteina i vlakana.

4. Obavezno užinajte – šaku badema ili bilo kog drugog koštunjavog voća. Puno je omega-3 masnih kiselina koje drže sitost, a odlične su za rad mozga i lepotu kože.

5. Bilo da ste na radnom mjestu ili kući, uvijek imajte kraj sebe flašu obične vode i pijte po gutljaj-dva dok ne ispraznite flašu.

6. Na poslu jedite dva puta: prvi put gricnite neki zdrav zalogaj do maksimalno 150 kalorija, a kasnije pojedite i ručak koji ste pripremili kod kuće.

7. Ručajte na otvorenom ako vam to dozvoljava vrijeme i radno mjesto. Redovno izlaganje suncu smanjuje stres, depresiju i preterivanje u kaloričnoj hrani.

8. Umjesto da se kući vratite prevozom, opredelite se za šetnju ili vožnju bicikla.

9. Pripremite večeru u sopstvenoj kuhinji i tako izbegnite zamke ”naručivanja slane hrane” ili konzumiranja slatkiša u restoranu.

10. Uradite nekoliko trbušnjaka i čučnjeva dok čekate da počne vaša omiljena serija.

11. Neka vaš posljednji obrok bude najmanje tri sata prije odlaska na spavanje.

12. Spavajte najmanje osam sati – manjak sna utiče na taloženje kilograma.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box