Izgorio poznati noćni klub, policija na terenu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Pod nerazjašnjenim okolnostima noćas došlo je do požara u poznatom zagrebačkom klubu Mint u Ulici Florijana Andrašeca na Trešnjevci gdje je izgorio veći dio inventara. Dojava o požaru stigla je oko tri sata ujutro, a lokaliziran je požar u 3:45 sati.

Prema za sada dostupnim informacijama golemi plamen uočen je tokom noći kako suklja u nebo, no građani koji su to dojavili vatrogascima nisu odmah znali o čemu se tačno radi. Ubrzo je potvrđeno da je požar izbio u Ulici Florijana Andrašeca.

“Okolo je sve bilo u dimu. Nike se razabiralo je li vatra van kluba ili je zahvaćena i unutrašnjost”, rekao je jedan od svjedoka.

Ipak, ustanovilo se da je veliki dio kluba zahvaćen plamenom, a kako je interijer od drva, dok su stolice tapecirane za sada se procjenjuje da je šteta golema. Neke prostorije u objektu bile su tokom noći, budući da klub nije radio, zaključane. Izvjesno je da su se i one napunile dimom, te da su oštećene tokom intervencije. vatrogasaca.

Prije nego što je mogao započeti uviđaj vatrogasci su, upravo zbog interijera koji je pun gorivih materijala, posebno tapeciranih sjedala, morali detaljno pregledati cijeli klub. Tek nakon toga uviđajem će se moći provjeriti šta je tačno izazvalo ovaj požar i veliku štetu.

Klub je poduzetnik Kristijan Babić otvorio krajem 2019., a vrlo brzo postao je jedno od omiljenih okupljališta u Zagrebu.