Izgradi bolji odnos sa drugima i postani društvena zvijezda

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Slikaa

Sigurno u krugu prijatelja ili poznanika imate jednu osobu u čijoj blizini se osjećate veoma ugodno i čijim riječima pridajete najviše značaja. Nazovite to karmom ili harizmom, ali ova osoba plijeni pažnju svojim simpatičnim updicama i dobrim savjetima, vješto upravljajući raspoloženjem cijele grupe. Da ste poslodavac – vjerovatno biste je zaposlili, da ste u mogućnosti – vjerovatno biste je zaprosili.

Postati karizmatik zaista je lako, a mi vam donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kako!

Kada se idući put nađete sa prijateljem na kafici…

ČITAJ JOŠ:  Najslađi lopov u Beogradu: Maca zabranjuje mušterijama da uzmu kusur

Za početak, odložite mobitel! Osim što je krajnje nepristojno, ne odaje dojam da vas iole zanima šta onaj drugi ima za reći, što testira granice strpljenja i stvara napetost.

Pokušajte ne prepričavati svoj dan do sitnih detalja. Budite uviđajni i izdvojite samo najzanimljivija zbivanja, a onda, prateći držanje sagovornika, prepoznajte kada je vrijeme da zastanete sa monologom i prepustite nekom drugom riječ.

Nastojeći da kreirate opušten razgovor ostavite svoj ego po strani. Ne jurite da prepričate baš svaki uspjeh i ne zaboravite da je skromnost majka svih vrlina i najljepši način da se pokaže samopouzdanje i šarm. Ne mašite riječima poput mača ističući sve što ćete vi ili sve što vi možete. Uključite i druge u svoje buduće planove.  „Ja ću!“ zvuči odbojno, „Mi ćemo!“ zvuči odlično.

ČITAJ JOŠ:  Horoskop za 18.12.2014. godine

Ne ogovarajte! Ma koliko trač bio sočan, nikad ne znate kada vam se može obiti o glavu. Umjesto toga kulturno se izvucite iz ovakvih situacija skrećući pažnju na neku možda manje zanimljivu, ali svakako manje štetnu temu.  Ovako postajete osoba od povjerenja. Neugodnost koja se desila trećoj osobi, a koju vi rado pomenete svom sagovorniku, osim nekoliko kratkih sekundi smijeha donijeće i neizbrisivo sjećanje ovom drugom da ćete tako sutra i njegovu neugodnost prepričati nekom „važnijem“.

ČITAJ JOŠ:  Otac iz Travnika napisao pismo kćerki pred njeno vjenčanje i rasplakao cijelu regiju

Ma o čemu se govorilo, nastojte zadržati pozitivan stav i kad god vam se pruži prilika smiješite se. Iznenadićete se koliko pozitivne energije možete izvući iz svega pet minuta pronalaska pozitivnih stvari u negativnoj situaciji.

GODISNJICA
MARKETING