Portal 072info

IZGRADIO KUĆU ZA SAMO 150 FUNTI: Htio sam dokazati da kuća ne mora biti skupa!

slika

Njegova kuća izgleda kao nešto što biste inače vidjeli u Međuzemlju, ali ono što je još zanimljivije jest priča iza nje.

Naime, izgradnja ove kuće farmera Michaela Bucka koštala je samo 150 funti (1400 kuna), a u izgradnji je koristio samo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, plina ili vode, mjesečni su troškovi niski.

Buck je kuću iznajmio, a trenutni stanar najam plaća svježim mlijekom i pavlakom.

Kuća je izgrađena za samo osam mjeseci, a Buck je prilikom izgradnje koristio mješavinu ilovače, šljunka i slame. Ukratko, kuću od tridesetak kvadrata izgradio je sam, a čak ni za prozore nije trošio novac već je izrezao vjetrobranska stakla starih kamiona.

Mnogi misle kako je u kući hladno, ali spomenuta mješavina odlično izoluje, a valja spomenuti i kako je strop dodatno izolovao ovčjom vunom kako bi dodatno zadržao toplinu. Naravno, u kući se nalazi i peć na drva, kuća se osvjetljava svijećama i fenjerima, WC je odvojen od kuće, a kada se nalazi vani i po potrebi se unosi u kuću.

“Htio sam dokazati da kuće ne moraju biti skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke, a to je nešto u čemu malo ko uživa”, rekao je Buck koji je kuću planirao izgraditi ne potrošivši niti pjeni, ali ipak se preračunao i na posljetku morao kupiti još slame i dodatni alat.

 Index.hr

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box