AUTOR: K.H.
DATUM: Oct 17, 2021 @ 8:57
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Blokada rada državih institucija iznjedrila je novu epizidu izgubljenih u prijevodu. Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH tvrdi da je jučer sazvao hitnu telefonsku sjednicu Predsjedništva BiH, kako bi se produžio mandat članovima Upravnog vijeća Centralne banke. Komšić i Šefik Džaferović, član Predsjedništva su bili “za”, dok je Milorad Dodik, kao treći član Predsjedništva bio protiv. Ili ipak ne?

I detektiv Poaro bi se morao znatno potruditi u nastojanju da rasvijetli misteriju iz Predsjedništva BiH. Direktni učesnici ovog političkog igrokaza, Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović, unijeli su zabunu različitim tvrdnjama o istoj pojavi – hitnoj telefonskoj sjednici o produženju mandata članovima Upravnog vijeća Centralne banke. Da je sjednica održana tvrde Džaferović i Komšić, koji je i sazvao sjednicu.

“Sjednica je jucer bila zakazana. Iz kabineta Dodika smo dobili odgovor da on nije saglasan sa odlukom o imenovanju Upravnog vijeca Centralne banke. Odluka nije donesena iz tog razloga. Sve ostalo nije nas problem i ne zelimo učestvovati u cirkusu koji Dodik priređuje za javnost u RS”, kazao je Komšić.

Uslijedile su reakcije…

Nije trebalo dugo čekati da se odmah posumnja na to da je Dodik prekršio obećanje da neće učestvovati u radu Predsjedništva, a ako je glasao na sjednici, proizilazi da je deblokirao rad državnih institucija.

LIDER