IZJAVA DANA/ DOK SARAJEVO TONE POD VODOM: Ministarstvo sigurnosti tvrdi: Poplave nisu tako strašne da se mora uključiti država!

Podijelite vijest

Poplave još uvijek nisu toliko alarmantne da bi se država morala uključiti, za sada lokalne jedinice Civilne zaštite čine sve što je potrebno da se zaštiti imovina i ljudi, izjavio je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Samir Agić, pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje.

Prema njegovim riječima, dovoljno ekipa u ugroženim dijelovima Kantona Sarajevo je na terenu, a nema informacija o opasnisti od poplava u drugim dijelovima BiH.

– Stanje nije toliko strašno da bi se dodatne snage morale angažirati. Kolege iz Federalne uprave civilne zaštite čine sve potrebno u ovakvim situacijama. Upravo sam informiran o mjerama koje su podzete. Na teren je u KS upućeno osam jedinica i deset pumpi koje su raspoređene u ugroženim područjima. Nema opasnosti po ljudske živote što je najvažnije, kaže Agić.

Prema njegovim informacijama, državni centar za uzbunjivanje je dobio nekoliko prijava građana i one su proslijeđene dalje odgovornim institucijama.

– Pratimo sve što se događa i činimo sve što je u našoj mogućnosti, kaže Agić za NAP.

Depo.ba