Izlazak GTA V za Playstation 5 i konzolu Xbox Series X odgođen za 2022. godinu

Screenshot 2 43
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Iako se očekivalo kako će kompanija Rockstar Games izdati svoju najpopularniju igru GTA V za Playstation 5 i Xbox Series X/S do novembra 2021. godine, fanovi popularnog serijala ipak će na izlazak morati sačekati do marta 2022. godine.

Uprkos činjenici da su obožavatelji serijala GTA V 9. septembra uspjeli vidjeti kako će izgledati PS5 verzija najprodavanje igre, na njen službeni izlazak morat će pričekati još neko vrijeme.

“Iako smo izuzetno uzbuđeni što će GTA V stići i na najnovije generacije konzola, igri je potrebno još nekoliko dodatnih mjeseci za poliranje i fino podešavanje”, objasnili su iz Rockstara.

Kako su objasnili iz ove kompanije, GTA V trebao bi na novim generacijama konzola sadržavati poboljšani gameplay, eksplozivniju akciju i još nekoliko detalja koji nisu obilježili igru na prethodnim platformama.

S obzirom da je GTA V doživio jednaku popularnost i u online izdanju, Rockstar Games je najavio kako će GTA V Online biti uključen i na nove platforme PlayStation 5 i Xbox Series X/S.

GTA V prvi put je lansiran za PlayStation 3 i Xbox 360 2013. godine, a od tada je igra prodana u preko 150 miliona primjeraka.

GODISNJICA
MARKETING