Izlili kanalizaciju u more, kupači se potrovali 

Izlili kanalizaciju u more, kupači se potrovali 

Grupa prijatelja rekla je da im je pozlilo nakon plivanja u vodi koju je navodno bila izlivena kanalizacija.

Vilasini Kengartharan (31), i njenih petoro prijatelja bili su na putovanju iz pakla na ostrvu u Maleziji nakon što su navodno pretrpjeli trovanje hranom i vodom u koju se izlila kanalizacija, piše “Daily Star”.

Oni tvrde da je njihovo putovanje u Pulau Perhentian Kecil počelo loše nakon što im je osoblje u odmaralištu reklo da ima “sve veći broj slučajeva trovanja”.

Rekli su da im je radnik savjetovao da jedu samo hranu iz hotela, ali su se i pored toga razboljeli. Svi su tvrdili da su povraćali posljednje noći putovanja, prenosi “Mondo.rs“.

“Imala sam isti problem kada sam posljednji put posjetila ovo mjesto prije šest godina. Čini se da je to trajno obilježje ovog ostrva”, rekla je Vilasini.

Prema sajtu FMT, portparol odmarališta rekao je da je njihov nivo higijene u skladu sa standardima koje zahtijeva zakon. Dodali su da je kuhinja visoko ocijenjena u zdravstvu i demantovali da su puštali kanalizaciju u more.

Putnici koji su posjetili ostrvo ostavili su oštre kritike, tvrdeći da su poslije putovanja patili od povraćanja i dijareje.

Paramesvaran G., iz malezijskog udruženja za bezbjednost vode i otpadnih voda, rekao je tada:

“Iz video snimaka koji su mi prikazani, ovo može biti tempirana bomba, jer može izazvati ozbiljne bolesti, uključujući i smrtonosne. Vlasti moraju izvršiti reviziju otpadnih voda u svim odmaralištima, hotelima ili bilo kojim objektima duž obale da vide da li ispuštaju otpad direktno u more”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE