Izložba “DUHOVNOST KROZ UMJETNIČKU FOTOGRAFIJU” (18.06.)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Odbor za međureligijsku saradnju u Zenici i Fotografska sekcija "Creativeshooting" organiziraju izložbu – "Duhovnost kroz umjetničku fotografiju".

Ne može se fotografirati vjera, ali može vjernik u vjeri. Sakralni objekti čine temeljnu orjentaciju i nominaciju svake vjere. U njima ljudi nalaze utjehu, traže rješenja, savjete, dodiruju Sveto, sputavaju odriješeno, riješavaju enigmatsko, osjećaju sebe u sebi. Ove fotografije govore o tom vremenu, o jednostavnosti i skromnosti koja je monumentum aere perennius. Ove fotografije su i opomena za one koji misle da je Bog samo njihov i ničiji drugi. Ove fotografije pokazuju kako smo svi mali pred Velikim. Ove fotografije nisu projekat za danas nego za sve dane pred nama. Ove fotografije su trajna poruka svakom čovjeku da je vjera dar, sjeme za jedan veliki plod koje je dato čovječanstvu njegovati ga za sebe ali da bi i drugi mogli u njemu uživati. Zaustavi se čovječe, klekni i raširi ruke, jer ti si samo jedan mali korak prema Vječnosti.

a otvorenju Izložbe "Duhovnost kroz umjetničku fotografiju" prisutnima će se obratiti zvačnici zeničkog OMS-a, predstavnici MRV BiH, predstavnici Institucija Općine i Kantona/Županije. 

Svojim dolaskom Izložbu će uveličati članovi Odbora za međureligijsku saradnju iz Livna i Doboja, predvođeni svojim vjerskim službenicima.

Također, na izložbi će nastupiti Tamburaški sastav Katoličkog školskog centra "Sveti Pavao" Zenica i Hor/Zbor Ilahija i kasida "En Nahl" Zenica.