Izmjena režima saobraćaja: Početak radova na rekonstrukciji Fakultetske ulice

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

 Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem    obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da je za srijedu 24.07.2013. godine planiran početak radova na rekonstrukciji Fakultetske ulice. U toku izvođenja radova u navedenoj ulici saobraćaj će biti potpuno obustavljen i to kako slijedi:

–    zatvara se ulaz odnosno izlaz  u Fakultetsku ulicu iz pravca Travničke ulice i ulice Zavnobih-a
–    zatvara se ulaz odnosno izlaz u Fakultetsku ulicu iz pravca ulice Sarajevska i ulice Zukići
–    ulaz u ulice Zukići i Krivače ostaje u funkciji

Izmjenjeni režim saobraćaja stupa na snagu u srijedu 24.07.2013. godine u 8:00 sati i ostaje na snazi do okončanja radova.

Stanari obližnjih zgrada i poslovnih objekata mole se da uklone parkirana vozila sa kolovoza(obilježena parking mjesta) kao i sa pješačkih staza. U slučaju nepoštivanja navedenih izmjena saobraćaja i uredbe Izvršna agencija za realizaciju GGM-a i Općina Zenica ne snosi bilo kakvu odgovornost za svu eventualnu pričinjenu štetu nastalu nepoštivanjem izmjenjenog režima saobraćaja a sva vozila zatečena na navedenoj lokaciji  bit će izmještena o trošku vlasnika.

Sve izmjene biti će adekvatno tretirane privremenom gradilišnom saobraćajnom signalizacijom te se građanstvo i učesnici u saobraćaju mole za maksimalno poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije i korištenje alternativnih putnih pravaca. Također se strogo zabranjuje parkiranje u gradilišnoj zoni. 

Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.