Portal 072info

Iznenadićete se: Evo u kojim godinama su žene najbolje u seksu

Možda mislite da je “mlađe – bolje”, ali žene u tridesetim su, dokazano, bolje u seksu od mlađih djevojaka. Saznajte zašto je to tako.

Prihvatanje sopstvenog tjela

Nakon što su u dvadesetim svaki dan stajale pred ogledalom i nervirale se oko izgleda, žene u tridesetim postaju svjesnije svojih dostignuća i kvaliteta, pa se lakše mire s fizičkim nedostacima. Mršave manekenke i modeli iz časopisa i s televizije prestaju da budu mjerilo ljepote, pa se svaka žena bolje osjeća u sopstvenoj koži.

Seksualna moć

Prosječna žena do tridesete je već vjerovatno promjenila nekoliko seksualnih partnera i upoznala se sa svojim navikama i željama u krevetu. Znajući šta može najbolje da je zadovolji, lako iznosi potrebe i fantazije, te se ne boji da ih traži tokom intimnih trenutaka. Isto tako cijeni svoje ljubavne vještine i rado ih koristi.

Hemija

Budući da više nema nerealna očekivanja od svog tjela, žena se i sama osjeća seksualno privlačno. A to, naravno, utiče i na njeno seksualno samopouzdanje.

Komunikacija

Nakon godina čitanja o seksualnosti kroz članke i erotsku prozu, ženama više nije neprijatno da otvoreno razgovaraju sa svojim partnerima o temama iz spavaće sobe. Od ispunjenja sopstvenih maštarija, do vraćanja seksualnih usluga, muško-ženska komunikacija nikad nije bolje funkcionisala, naravno, na obostrano zadovoljstvo.

Užitak

Seks za ženu u tridesetim više nije dokazivanje, već užitak. Sad, kada imaju više iskustva s muškim mentalnim sklopom, žene lakše formiraju veze, pa se lakše opuštaju tokom odnosa. Što je duže par zajedno, bolje funkcioniše u krevetu. A ako seksualni život i zapadne u monotoniju, lakše je pokrenuti razgovor o tome i uvesti maštovite novotarije koje će vratiti zlatna vremena.

Privlačnost

Žene u svojim dvadesetim uglavnom zavode muškarce svojim fizičkim izgledom. No, kako vrijeme prolazi, dolaze profesionalni i lični uspjesi zbog kojih postaju privlačne u novom kontekstu. U tridesetim više ne moraju da igraju samo na kartu tjelesne ljepote, već i razvijenog intelekta. Samosvjesnije i hrabrije, osjećaju da su još interesantnije muškarcima.

Duge veze

U tridesetim mnoge žene ulaze u dugoročne veze, uključujući brakove. Ovo isto utiče na njihovo samopouzdanje, jer na podsvjesnom nivou primaju poruku kako je neko spreman da provede čitav život s njima.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box