Izrael na meti ismijavanja: Zaplijenjene 23 tone čokolade za Gazu jer se “koristi za finansiranje Hamasa”

Screenshot 1 74
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Izrael se nalazi na udaru kritika te je upoređen sa “zlikovcem iz crtića” nakon što je zaplijenjena isporuka čokolade namijenjena Gazi.

Izrael je zaplijenio 23 tone čokolade pod izgovorom da se koristi kao dio mreže za finansiranje operacija Hamasa.

Izraelski carinici su presreli isporuku 23 tone čokolade dok je stizala iz Egipta u Izrael, a uvozile su je dvije kompanije Al-Mutahidun Currency Exchange i Arab al-Sin. Izraelci tvrde da ove kompanije djeluju u korist Hamasa te su označene kao terorističke organizacije.

ČITAJ JOŠ:  Počelo drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama u ZDK-u

U maju su Izralske snage odbrane (IDF) saopćile da su otkrile da kompanije povezane s Hamasom pripadaju biznismenu Zahiru Younesu Shmalachu iz Gaze, koji drži mjenjačnice. On navodno koristi kompanije za prebacivanje miliona dolara iz Irana do Hamasa.

“Izrael će nastaviti djelovati kako bi spriječio jačanje Hamasa koji gradi vojnu silu umjesto da se brine za ljude u Pojasu Gaze, a koji padaju pod ekonomskim teretom. Nastavit ćemo tražiti mreže koje finansiraju teror, bez obzira na metode koje koriste”, izjavio je izraelski ministar odbrane Benny Gantz.

ČITAJ JOŠ:  U ovoj sezoni bosanske piramide posjetilo preko 150.000 turista

Ipak, ovakvo opravdanje se uglavnom ismijava na društvenim mrežama, a u manjini su oni koji opravdavaju potez Izraela.

GODISNJICA
MARKETING