Izudin Bajrović o Tariku Heliću: Skupa smo snimili audio zapis prevoda Kur’ana časnog

873x400 1377

Tarik Helić, jedan od nacjenjenijih TV i radijskih voditelja u Bosni i Hercegovini, poznat po čuvenom pozdravu “Svako dobro, Bosno i Hercegovino”, umro je danas u 58. godini od posljedica infarkta.

Na vijest o njegovoj smrti oglasio se glumac i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, Izudin Bajrović.

– Dobri insan Tarik Helić preselio na bolji svijet. Često izgled vara i često vas prevari prvi utisak o nekoj osobi. Sa Tarikom to nije bio slučaj, na prvu ste znali da se radi o dobroj i plemenitoj duši i koliko god ga dugo znali uvijek bi ostao isti utisak, istovjetan prvom: dobar čovjek i pravi gospodin, uvijek prijatan, uvijek ljubazan i uljudan – napisao je Bajrović na svom Facebook profilu.

Objava Izudina Bajrovića na Facebooku
Objava Izudina Bajrovića na Facebooku

Bajrović se prisjetio trenutaka kada je, zajedno sa Helićem, snimio audio zapis prevoda Kur’ana za potrebe Biblioteke za slijepa i slabovidna lica.

– Skupa smo snimili audio zapis prevoda Kur’ana časnog, za potrebe Biblioteke za slijepa i slabovidna lica i sad mogu reći da mi pričinjava čast da sam zajedno sa Tarikom (inače mojim Prijepoljcem, jer Pljevlja i Prijepolje su kao jedan grad) radio na jednom takvom, značajnom, poslu. Da ga Allah nagradi lijepim dženetom – riječi su kojima se Bajrović oprostio od Helića.

Avaz

Prethodni članakRoditelji kažnjenih učenika poručuju: 25. novembar za nas je svetinja i uvijek ćemo ga obilježavati
Sljedeći članakProšle godine u BiH manje turista za 70,3 posto