Portal 072info

Izvana hladan, iznutra senzibilan: Ovaj Zodijak je ljubomoran i posesivan

Stojite čvrsto na zemlji, i volite sve ono što je postojano i opipljivo. Sanjarenje nije za Vas – Vaš osjećaj za praktičnost je snažniji od želje za bijegom od realnosti. Nikad ne vjerujete slatkim obećanjima, kojekakvim iluzijama i fantazijama.

Bik nikad ne zaboravlja

Dobar ste i vjeran prijatelj, ali odanost tražite i od suprotne strane. A šta ako Vas neko iznevjeri? Tada nećete burno da reagujete jer su Vaše reakcije polagane i manje vidljive, ali zato beskrajno duboke. Ako ste uvjereni da se neko prema Vama loše ponio, ili da je povrijedio Vašu dobronamjernost, to mu nikada nećete oprostiti. Veliko ste zlopamtilo.

Niste pristalica promjena i preokreta, ni bilo čega što može da poremeti ustaljeni tok vašeg života ili – još gore! – dovesti u opasnost Vaš komfor. Držite se svojih principa, toliko tvrdoglavo da se to graniči s predrasudama. Zato se često oglušujete na tuđe savjete i upozorenja. Tvrdoglavo nastavljate po svom, čak i onda kad sve govori u prilog suprotnim teorijama. Vama to nije važno!

Vaša sklonost prema komforu ponekad prerasta u pasivnost i lijenost. Ali takvi ste! Ne volite previše komplikacija, kao ni bezrazložnu užurbanost i bezglavost. To nije Vaš stil.

Žena Bik u ljubavi

Ljubav igra veliku ulogu u Vašem životu. Za Vas ona nije sinonim strasti, bura, razdiranja ili romantizma, već nježnosti i uživanja. Kako ste pristalica ustaljenih formi i svega onog što se odnosi na materijalnu stvarnost, kod muškarca Vas prije svega privlači njegov fizički izgled. Šta se krije iza njegove spoljašnjosti – otkrivat ćete kasnije.

Kad upoznate osobu koja Vam se sviđa krenut ćete u osvajanje, iako i Vi želite da se osjetite osvajanom. Razdoblje posmatranja i procjenjivanja kod Vas dugo traje (ponekad i predugo). To nije iznenađujuće, jer odluke donosite nakon dugog i zrelog razmišljanja – pa čak i one u vezi sa ljubavlju.

Iako izgledate kao hladna osoba, u suštini ste veoma senzibilni. Ne vezujete se lako. Ljubav u vašem srcu sporo sazrijeva, i zavisit će od nježnosti i topline koju osjećate (ili ne osjećate) od strane partnera.

Iako nerado pokazujete osjećanja u javnosti, vrlo ste isključivi i ljubomorni – pa čak i posesivni! Ne podnosite prisutnost druge žene, bila to makar i koleginica Vašeg partnera. U toj borbi ste vrlo vješti: isplest ćete mrežu oko voljenog muškarca i istisnuti sve druge žene iz njegovog života.

A ako on ipak Vas prevari? Vratit ćete žestoko, kako samo Vi to znate!

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box