Izviđači iz Zenice – Instruktori prvog stepena

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

998470_368962286540446_468315537_n

Ekipa od osam članova Saveza izviđača Općine Zenica boravila je i učestvovala u instruktorskom seminaru u Kanjiži, koji je u periodu od 24. do 31. avgusta, organizovao Savez izviđača Vojvodine. Selma Alić, Lana Husagić, Sanjin Osmanbašić, Kerim Kesić, Asja Šarić, Samra Haseljić, Stela Mujezinović i Emir Serdarević, dobili su certifikat za završen osnovni seminar za instruktore prvog stepena, te su na taj način stekli pravo na učešće u drugoj fazi obuke. Pored njih, u ulozi instruktora, u seminaru je učestvovo i Zeničanin Ademir Maličbegović. 

Ono o čemu se vodio seminar i koje su teme bile, u prvi plan se stavljalo na obrazovni sistem skautstva, program, predrasude, vrijednosti, planiranje, volonterizam, motivaciju i druge. 

Svi predavači, koji su vodili ovaj seminar poznati su na nivou Svjetske skautske organizacije, a u seminaru su učestvovali izviđači iz Bara, Sremske Mitrovice, Beške, Prijepolja, Novog Sada, Beograda, Niša, Čuruga, Bačke Topole, Kanjiže, Petrovca na Mlavi i Zenice, saopćio je Savez izviđača Općine Zenica.