Rijeka Bosna Lukovo polje
AUTOR: P.D.
DATUM: stu 7, 2021 @ 12:10
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Na osnovu podataka prikupljenih sa mreže automatskih hidroloških stanica na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH, trenutno se bilježi opadanje vodostaja. 

NER FIT

Na ostalim vodotocima vodostaji su u stagnaciji. Na hidrološkim stanicama Raspotočje Grad Zenica trenutni vodostaj je 07.11.2021 6:00  279 cm, a u 00:00 322 cm, što je za 43 cm manje u odnosu na protekli period. Na mjernoj stanici Maglaj, 07.11.2021. 06,00 sati 407 cm, a u 00,00 sati 470 cm, što je za 63 cm manje. 

Ranije dostignuti nivo pri kojem počinje obavještavanje o poplavama, počelo je da se bilježi opadanje.

Grad Zenica:

Tekst se nastavlja nakon reklame

Podvožnjak u Nemili za Orahovicu je takođe pod vodom, ali u manjem obimu u odnosu na protekli period.

Općina Olovo:

Informacija iz OpSCZ Olovo, o stanju Vodostaja rijeke Krivaje i svih vodenih tokova je u stagniranju i ne očekuje se u narednom periodu rast vodostaja. Najveci problemi su bili u slivu rijeke Bioštice, gdje je vodostaj bio dosta visok. Ekipe putnih opertaiva zajedno sa OpSCZ Olovo su stalno na terenu i prate stanje. Stanje se normalizovalo.

Općina Kakanj:

Na osnovu informacije iz PVJ Kakanj, rijeka Bosna se povukla u svoje korito, u naselju Doboj, voda se zadržala u dvorištima pojedinih kuća, nema vanrednih situacija.

Na područjima ostalih općina Zeničko-dobojskog kantona za sada je stanje normalno uz stagniranje vodostaja rijeka. O svim novim informacijama biti ćete blagovremeno obaviješteni.

LIDER