Izvještaj otkrio zbog kojih rasističkih izjava je bio prekinut meč u Španiji

Glavni sudija jučerašnje utakmice između Valencije i Cadiza David Medie Jimenez objavio je svoj pisani izvještaj za meč.

Utakmica je bila prekinuta u prvom poluvremenu nakon što je Mouctar Diakhaby tvrdio da ga je Juan Cala rasistički vrijeđao. Po završetku incidenta, igrači Valencije su napustili teren.

Utakmica je ponovo kasnije nastavljena kada je Valencia pristala igrati dalje, dok je Diakhaby zamijenjen Hugom Guillamonom.

“U 29. minuti prekinuo sam utakmicu zbog sukoba između igrača oba tima”, navodi se u izvještaju Medieja Jimeneza.

“Igrač broj ’12’ iz Valencije Mouctar Diakhaby nakon što mu je pokazan žuti karton zbog svađe s protivnikom rekao mi je od riječi do riječi ‘on me nazvao usranim crncem’ pokazujući na igrača broj ’16’ iz Cadiza Juana Torresa Ruiza. Ovo nije čuo niko od članova sudijskog tima. Nakon nekoliko trenutaka, ekipa Valencije je odlučila napustiti teren za igru. Iz tog razloga je meč bio privremeno prekinut. Obje ekipe vratile su se u svoje svlačionice”, stoji u izvještaju.

Potom je objašnjeno šta se dalje dešavalo.

“Nakon nekoliko minuta, delegat Valencije David Rangel Pastor, u prisustvu delegata Cadiza Antonio Navarrete Reyesa, rekao nam je da su odlučili zamijeniti igrača broj ’12’ Mouctara Diakhabyja i nastaviti utakmicu. Nadalje, dogovoreno je da će obje ekipe dobiti pet minuta zagrijavanja s ciljem izbjegavanja povreda. Meč je ponovo krenuo 24 minute kasnije nakon što je zaustavljen, razvijajući se normalno od ovog trenutka nadalje”, zaključeno je.

IZVORklix.ba
Prethodni članakPočinju pregovori o novom aranžmanu s MMF-om
Sljedeći članakGradsko vijeće Zenica u četvrtak razmatra 12 tačaka dnevnog reda