Portal 072info

Izvršenim pretresom službenici PU I u Zenici pronašli opojnu drogu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

news-2013-Decembar-policija_fbih_traka_841221152

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su u proteklom periodu poduzimali mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava. U okviru navedenih aktivnosti, došlo se do određenih operativnih saznanja da se lice Č.J. bavi nedozvoljenim aktivnostima u vezi zloupotrebe droga, te se, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupilo preduzimanju niza operativno-taktičkih mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 09.04.2014. godine, u ulici Čurukovića put u Zenici, izvršen je pretres stana koji koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

–              biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 7,30 grama,

–              mobilni telefon marke SAMSUNG,

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

–              pištolj calibra 4,55 mm.

Pronađena materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Pronađeni pištolj je izuzet i bit će predmet potrebnih vještačenja, nakon čega će se zadokumentovati krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica Č.J., rođenog 1975. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

URED POLICIJSKOG KOMESARA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija