Portal 072info

Izvršenim pretresom stana u Zenici pronađena opojna droga

Poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, u proteklom periodu, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica J.I., rođenog 1995. godine, iz Zenice, koje se dovodi u vezu sa zloupotrebom opojnih droga. U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 08.02.2019. godine, izvršen je pretres stana na jednoj lokaciji na području Grada Zenica.Tačnije, izvršen je pretres stana u ulici Čurukovića put, vlasništvo navedenog lica. Izvršenim pretresom pronađeno je slijedeće:• jedna tzv. mrvilica biljne materije,• jedna digitalna vaga za precizno mjerenje,• upakovana biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 873,50   grama,• četiri upakovana sadržaja praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 43,35 grama.

Sporna materija je fotografisana, izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a lice J.I. lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo„Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Podijelite članak
  • 32
    Shares