Portal 072info

Izvršenim pretresom stana u Zenici pronađena opojna droga

Poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, u proteklom periodu, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima određenih lica iz Zenice, koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga. U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 18.10.2017. godine, u ulici Fra Grge Martića, izvršen je pretres stana koji koristi lice S.A., rođeno 1979. godine, iz Zenice. Izvršenim pretresom stana pronađeno je slijedeće:

 

  • šesnaest sadržaja praškaste materije upakovane u pvc foliju,
  • sadržaj biljne materije upakovan u pvc foliju,
  • digitalna vaga za precizna mjerenja i
  • predmeti za konzumaciju opojnih droga.

 

Sporna materija i predmeti su fotografisani, izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja a lice S.A. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box