Portal 072info

Izvršni direktor Googlea: ‘Internet će nestati’

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na neka od ovih pitanja pokušali su odgovoriti, tačnije rečeno, predvidjeti čelni ljudi megakompanija kao što su Google, Yahoo, Facebook itd. Eric Schmidt, izvršni direktor Googlea na World Economic Forumu u Davosu u Švicarskoj, istaknuo je svoje viđenje budućnosti, pa je tako na pitanje njegovog predviđanja budućnosti istaknuo:

“Odgovorit ću ovo vrlo jednostavno, internet će nestati.”

Činjenica da ovo predviđanje pobuđuje znatiželju i zabrinutost, Schmidt je nadalje pojasnio ovu izjavu riječima “Bit će toliko IP adresa, toliko uređaja, senzora, stvari koje nosite, stvari s kojima imate interakciju da ih jednostavno nećete niti osjetiti. Bit će to dio vaše svakodnevice cijelo vrijeme.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Schmidt je rekao da probamo zamisliti sobu koja je dinamična, a kojom možete interaktivno djelovati jednom kada odobrite korištenje iste. Da se pretpostaviti da Google u svojim laboratorijima radi na ovakvim stvarima, tako da Schmidta to i ne uzbuđuje previše.

Ove će tehnologije i pravac razvoja biti velike prilike za nove tehnološke kompanije. “Visoko personalizirani, visoko interaktivni i vrlo, vrlo uzbudljiv svijet dolazi”, dodaje Schmidt.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

S obzirom da čestu diskusiju o tome da tehnologija uništava poslove, Eric kaže kako se radi zapravo o suprotnom. Napredak u tehnologiji stvara novi val novih poslova, te odbacuje nagađanja da inovacija prijeti generaciji radnika, prenosi Dnevnik.hr.

bportal.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)