Portal 072info

Izvršni odbor N/FS BiH odlučio: Premijer liga od sezone 2016/17 sa 12 klubova

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) na današnjoj sjednici u Zenici odlučili su da se Premijer liga skrati sa 16 na 12 klubova od sezone 2016/17, saznaje Anadolu Agency.

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) na današnjoj sjednici u Zenici odlučili su da se Premijer liga skrati sa 16 na 12 klubova od sezone 2016/17, saznaje Anadolu Agency (AA).

IO N/FS BiH tako je dao preporuku da Premijer liga od sezone 2016/17 broji 12 klubova, a definitivnu potvrdu reorganizacije takmičenja u bh. društvu najboljih treba izglasati Skupština N/FS BiH na sjednici 16. aprila ove godine.

Isto tako, IO N/FS BiH odluku je donio uz obrazloženje da će se “naknadno definisati zaštite mehanizama regularnosti takmičenja”, s tim da će se o prijedlogu o skraćenju Premijer lige BiH izjasniti skupštine entitetskih saveza prije održavanja skupštinskog zasjedanja N/FS BiH 16. aprila.

Shodno današnjoj odluci napravljen je veliki korak smanjenju broja klubova u bh. eliti, ali put do konačne odluke još uvijek je popločan mogućim opstrukcijama na “nižim instancama fudbalske vlasti” u BiH, piše Anadolu Agency.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box