Izvučen kombi kojim je bježao Turčin, ide na vještačenje

D4E7B038 54FE 47BE 8929 83D8B2AF5AD1

Nakon što je jutros, u mjestu Grablje kod Busovače, pronađen kombi kojim je Caner (Fuat) Taylanom, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici, pobjegao nakon što je jučer ubio dvojicu zeničkih devizera, specijalnim vozilom izvučen je kombi koji se nalazio na nepristupačnom terenom posebno nakon snježnih padavina.

Na licu mjesta su brojni inspektori, a kombi je zaključan i pod policijskom je prismotrom. Niko ne smije prići vozilu, a vozilo BIHAMK-a, odnosno šlep službe “Zilić”, prevući će kombi na službeni parking MUP-a ZDK.

Odbjegli ubica

Inače, policija Srednjobosanskog kantona još je na nogama i stežu obruč odbjegloj ubici.

Kako saznaje “Avaz”, Turčin je, navodno, viđen na obližnjoj benzinskoj pumpi i na sebi je imao crvenu kapu.

Sve raspoložive policijske snage MUP-a SBK, kao i Specijalna jedinica, pretražuju širi lokalitet ovog područja.

Crvena kapa

Saznajemo i to da je nekoliko osoba potvrdilo da je odbjegli Turčin viđen na ovom lokalitetu, te da je na sebi imao crvenu kapu.

Podsjetimo, osumnjičeni Turčin najprije je ubio Ramiza Odobašića, čije je tijelo pronađeno u grmlju, a potom i Arslana Mujića, Zeničane koji su bili trgovci devizama.

  • Tragovi iz vozila bit će izuzetiTragovi iz vozila bit će izuzetiFOTO: D. PAŠALIĆ

Kako je već pisao “Avaz”, Caner (Fuat) Taylan nazvao je Arslanovog brata, koji je, također, devizer, da mu zamijeni 55.000 eura.

Međutim, on je poslao Arslana, koji je nazvao i Ramiza Odobašića jer nije sam imao toliki iznos novca. Kada su tamo došli, uslijedio je horor.

Posebno je šokantno da su ubijeni poznavali osumnjičenog ubicu iz Turske, s obzirom na to da je imao fast-food na ulazu u pijacu.

Ranije je, također, mijenjao novac kod uličnih devizera, međutim, niko nije mogao ni naslutiti da bi mogao isplanirati nešto ovakvo i počiniti dvostruko ubistvo.

Inače, ovo nije prvi put da su zenički devizeri napadnuti. Naime, ubijeni Odobašić prije nekoliko godina napadnut je dok je išao kući. Napadnut je u Travničkoj ulici, na stepenicama kod škole. Tada je, također, pretučen i oteta mu je određena količina novca.

Avaz

Prethodni članakImamo novi rekord: Položio je testove u autoškoli iz 158. pokušaja
Sljedeći članakProfesor na online nastavi studentima: Je**t ću ti majku narednih 70 godina (VIDEO)