JAD I ČEMER: Pogledajte neviđen skandal na ulazu u zeničku bolnicu i nepoštivanje institucije gradonačelnika

3F06F4AF 5E5A 44FD 8B83 66932EB0E083
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Sav jad i čemer ogleda se u današnjoj situaciji ispred Kantonalne bolnice Zenica, kada je umjesto dobrodošlice menadžmenta zeničkog gradonačelnika, koji je došao darovati prvorođenu bebu na 20. mart; dočekalo obezbjeđenje, zatvorena kapija, a potom i policija. 

Podsjetimo, ovakvom scenariju svjedočili smo u januaru kada je SNSD nalažio svom direktoru da zabrani ulaz gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću u UKC RS za Novu godinu kako bi darovao prvu bebu. 

Danas je to učinila SDA preko svog direktora Rasima Skomorca, koji je zabranio ulaz u bolnicu Delegaciji Grada Zenica na čelu sa gradonačelnikom i RTV Zenica. 

“Ovo je jedna humana gesta Gradske uprave, a danas smo trebali obradovati porodicu Kovačević iz Šerića koji su dobili sina. Željeli smo obići majku i djećaka te ih darovati, međutim, SDA bratija kopira bratiju iz Republike Srpske, odnosno SNSD, i ne da gradonačelniku Zenice da uđe u bolnicu koja je vlasništvo građana Zenice. Dok su pljačkali građane i naplaćivali parking svi su mogli ući, a sada bolesni ljudi čekaju na kapiji, operisani ljudi, pacijenti sa štakama, pješice idu iz bolnice dok ih njihovi najbliži članovi u automobilima čekaju ispred kapije bolnice. Sramota! Dok su krali za SDA naplatom parkinga sve je moglo, a sada kada im je to zabranila inspekcija ne može. Ovo je skandal! Isto da je ovo privatna bolnica SDA. Međutim, prevarili su se, ovo je bolnica svih građana Zenice koja se nalazi na gradskom zemljištu i ne može direktor Rasim Skomorac ili bilo ko drugi određivati ko može ući, a ko ne može. Gradska uprava Zenica će uskoro donijeti odluku i vidjeti ćete šta će biti nakon toga”, kazao je danas gradonačelnik Fuad Kasumović.

Paralelno sa ovim neviđenim skandalom i nepoštivanjem institucije gradonačelnika, na ulazu u bolnicu vladao je haos kojeg bi se svaki normalan građanin postidio.

Naime, otkako je inspekcija zabranila naplatu parkiranja u krugu bolnice građanima, direktor bolnice uzvratio je na ovo zabranu zatvaranjem kapije bolnice i zabranom ulaska u bolnicu.

Zbog ove sramne odluke, operisani pacijenti prinuđeni su pješačiti od bolnice do kapije, dok se čuvaju za rane na tijelu, gdje ih u automobilima čekaju najbliži članovi porodice.

Istovremeno, pored kapije pacijenti čekaju ispred ograde, kao da su došli u Kazneno-popravni zavod i na hladnoći da im se donesu nalazi. Za to vrijeme, vlada ogroman saobraćajni kolaps na ulici ispred bolnice, a onemogućeno je funkcioniranje i javnog prijevoza.

Dok se “isfilterišu” automobili koji smiju ući u krug bolnice, a koji ne mogu, u koloni su i hitni slučajevi kojima život ovisi o sekundama. 

Sve dok se ne dogodi da neko izgubi život zbog osvete zeničkoj inspekciji i građanima jer više bolnica ne može naplaćivati parking, svjedočiti ćemo ovakvim scenama koje daju za pravo da se zaključi kako neki javne institucije doživljavaju privatnim i odlučuju zabranjivati ulaz gradonačelniku, građanima, odnosno svima onima koji ne misle kao oni.

Na kraju, pogledajte sramni videoprilog današnjeg nezapamćenog događaja koji dokazuje kako menadžment zeničke bolnice ne poštuje nikog, ni pacijente ni građane ni medije ni prvog čovjeka Zenice: