Jadranka Kosor otkrila do sada nepoznate detalje iz privatnog života: Imala sam očuha koji je bio nasilan

jk 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, gostujući u Ženskoj strani, otkrila je brojne pojedinosti iz privatnog života, piše portal Žena.hr.

Jadranka Kosor jedno je od najvećih imena suvremene hrvatske politike i jedna je od rijetki žena koja je dospjela na sam politički vrh. Kosor je bila predsjednica Vlade Republike Hrvatske od 2009. do 2011. godine. 1995. dobila je predsjedničku fotelju u HDZ-u, a iste je godine bila izabrana i u Hrvatski sabor. Vlada na čelu s Kosor uspješno je završila pregovore za pristup EU, a u povijesti hrvatske politike ostat će zapisana kao ona čijom su zaslugom deblokirani ovi pregovori sa Slovenijom te je s s Borutom Pahorom riješila granični spor. Iako je sada u mirovini, kako je to primijetila naša Marija Pajić, Kosor nije ubacila u nižu brzinu:

– Ja sam od rođenja radoholičar, bez posla ne znam živjeti i mnogi ljudi koji me poznaju kažu da se ne znam odmarati. Međutim, ja im vrlo često odgovaram da se ja odmaram radeći – i to je zaista tako. Odmorim se samo kad na kraju dana legnem u krevet i zaspim. Za mene je potpuno nepojmljivo kad ponekad čujem neke svoje prijateljice koje kažu ‘cijeli dan sam provela u pidžami’. Uvijek se može naći posla za one koji žele raditi – kazala je Kosor.

Govorila je i svojim ranim iskustvima koja su je očvrsnula ali i stvorila njezin specifičan odnos prema muškarcima:

– Poslije sam, nažalost, imala i očuha koji je na drugi način bio nasilan. To je bilo jedno strašno, traumatično iskustvo gdje sam ga ja s 14 godina izbacila iz kuće. Nisam ja sebe psihoanalizirala, niti sam ikad išla kod psihoanalitičara, ali sam vjerojatno radi svega toga razvila jedan specifičan odnos spram muškaraca. Rano sam shvatila da sam ja, a to se naravno odnosi na i na sve druge djevojčice, djevojke i žene, potpuno ravnopravna te da se za sebe znam i mogu izboriti – potvrdila je Kosor te je zaključila da joj je to pomoglo i kasnije u političkom životu.

Opširnije u videu.