Portal 072info

JAGODIĆ: “Naša igra je dno dna, možemo samo bolje”

b_120803091Danas je održana Press konferencija, a koja je značila najavu sutrašnjeg derbija. Naime, nogometaši Čelika na stadionu “Bilino polje” dočekuju Željezničar.

Iako u posljednjih pet utakmica Čelik na svom stadionu nije uspio poraziti Željezničar možda je sutra taj dan, 28. septembar. Naravno, koliko god mi govorili da je Čelik grozan u zadnjih par utakmica uvijek mu se vraćamo i gajimo nadu da će biti bolje. Upravo tako misle i Jagodić, te Jasmin Mešanović koji je u zadnje dvije utakmice spasio čast Čelika, te barem bod ostavio u Zenici.

U razgovoru sa Jagodićem, koji je uvijek otvoren za svaku diskusiju, osjetimo da ima optimizma. Naravno, on je priznao da njegova ekipa igra katastrofalno. Jedan od njegovih koraka koje je htio poduzeti jeste baciti deset dresova u svlačionicu, pa da se igrači međusobno dogovore o prvoj postavi, jer on više rješenja nije imao. Uprava Čelika im je izašla u susret, te pred ovu utakmicu obezbijedila karantin. Nadamo se da će igrači razbistriti glavu, shvatiti gdje griješe i u ćemu je problem.

Jasmin Mešanović je rekao da je njihov trud nedvojben. Zaista daju koliko god mogu od sebe, ali očigledno da to nije dovoljno i da treba više. Mešanović je izjavio da mu je drago što je baš sutra utakmica protiv Željezničara. To im daje motiv, jer pobjeda protiv ovako iskusne ekipe bi značila mnogo, značila bi izalzak iz krize, te reprizu proljetnog dijela sezone.

Opet, s druge strane, Jagodić ne želi da obeća pobjedu, jer dovoljno dobro poznaje Željezničar i igrače tog tima. Naravno, bilo bi jako loše kada bi sada nešto obećao pa pogazio. Šef stručnog štaba je kazao da je trenutna igra Čelika dno dna i da gore od ovoga ne može, da mogu igrati samo bolje, a što će se i truditi. Jagodić i Mešanović su se složili sa tim da je i ovoga puta podrška publike vrlo bitna, a zauzvrat vjernim navijačima, igrači će se pokušati revanširati pobjedom.

Svakako nema sumnje da će Robijaši biti uz svoj tim, ali nadamo se će  i ostali Zeničani i Zeničanke dati podršku Čeliku, te da ćemo svi zajedno izaći iz ove krize.

Podijelite članak