Portal 072info

Jagodić objavio spisak, pozvao Prcića i Bešića

repkaSelektor mlade fudbalske reprezentacije BiH Vlado Jagodiš saopštio se spisak igrača na koje računa za kontrolnu utakmicu sljedeće srijede. 

Naši mladi igrači će u srijedu 5. marta na stadionu Otoka u Sarajevu odigrati međusobnu utakmicu koja će poslužiti selektoru da vidi na koje igrače može računati u narednim kvalifikacijama. 

Vlado Jagodić je pozvao mladog fudbalera mađarskog Ferencvaroša Muhameda Bešića, kojeg nije bilo na posljednja tri okupljanja reprezentacije, a na spisku je i veznjak Socheauxa Sanjin Prcić koji je prije nekoliko dana izjavio da više ne želi igrati za reprezentaciju. 

“Ovo okupljanje ćemo iskoristiti da provjerimo većinu mlađih igrača i u međusobnoj kontrolnoj utakmici vidimo koliko su spremni za reprezentaciju. Fokusirali smo se na igrače rođene 1994. i 1995. godine u cilju podmlađivanja aktuelne „U-21“ i formiranja „U-20“ selekcije”. 

“Ovaj put nismo pozvali većinu provjerenih igrača 1992. godište osim Grahovca koji je kapiten ekipe i treba da je uz nju, te Bešića koji je propustio zadnja tri okupljanja, a standardan je u Ferencvarošu. Iz spiska se vidi da smo pozvali pojedine igrače po prvi put jer smatramo da im trebamo pružiti priliku, a od njihovih nastupa u klubovima zavisi da li će odmah biti standardni ili će igrati u „U-20“ selekciji“, rekao je selektor Vlado Jagodić i dodao:

“Pošto je ovo kontrolno okupljanje, a u cilju stvaranja slike o mlađim igračima smatram da nije potrebna provjera starijih reprezentativaca. Pozvali smo 3 igrača 1996. godište, a radi se o fudbalerima koji igraju zapažene uloge u svojim klubovima bez obzira na godine. Nisu imali priliku da se odazovu na nedavno okupljanje „U-19“ reprezentacije pošto se nije radilo o UEFA terminu pa ćemo ih sada provjeriti jer na njih ozbiljno računamo”, zaključio je Jagodić. 

Mlada reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak 3. marta u hotelu Park u Vogošći, a na spisku reprezentacije nalaze se: 

1. Pirić Kenan (Gent)
2. Tirić Ivan (Rudar Prijedor)
3. Bešić Muhamed (Ferencvarosi)
4. Hajrović Sead (Grasshoppers)
5. Šivšić Safet (Olimpic Sarajevo)
6. Špikić Jozo (Široki)
7. Muharemović Haris (Sarajevo)
8. Hajradinović Haris (Trenčin)
9. Gojković Renato (Čelik Zenica)
10. Šehić Edin (Zagreb)
11. Grahovac Srđan (Borac)
12. Prcić Sanjin (Sochaux)
13. Veselinović Mladen (Plzen)
14. Cimirot Gojko (Sarajevo)
15. Zolotić Nermin (FK Željezničar)
16. Ćerimagić Armin (Gent)
17. Lazić Boban (Olympiakos)
18. Handžić Faris (Sarajevo)
19. Predragović Fedor (Borac)
20. Modić Andrej (Milan)
21. Maletić Marko (FC Oss)
22. Atajić Bahrudin (Shrewsbury)
23. Mihajlović Stefan (Zvezda)
24. Hodžić Armin (Liverpool)
25. Bajić Rijad (Željezničar)
26. Marić Mirko (Široki)
27. Radovac Samir (Sarajevo)
28. Hairlahović Ismar (Hajduk)
29. Bureković Dženan (Čelik)
30. Sadiković Damir (Željezničar)

Podijelite članak