Jagodić objavio spisak za Mađarski i Austriju

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

spisakSelektor “U-21” nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vlado Jagodić, objavio je spisak igrača za utakmice protiv Mađarske i Austrije, piše zvanična stranica Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

“Poslije dobrog otvaranja kvalifikacija protiv Albanije, nastojaćemo da u svakoj utakmici igramo bolje i da napravimo dobar rezultat. Mađarska je pobijedila Albaniju u gostima, gledao sam taj susret, kao i prijateljsku utakmicu koju su igrali sa Maltom. Igraju kvalitetan fudbal. Mi ćemo uraditi sve da napravimo dobar rezultat iako imamo kadrovskih problema. Povrijeđeni su Zolotić, Mešanović i Hajrović. Arežina i Jevtić nemaju klub, te se nisu našli na spisku, a neće biti ni Bešića. Ipak smatram da imamo dobru ekipu i da možemo napraviti povoljan rezultat. Na zadnjoj utakmici dobili smo tri nova imena, Atajića, Letića i Barišića. U Mađarskoj ćemo učiniti sve da pobijedimo i tako ostavimo ozbiljnog konkurenta iza sebe. Utakmicu sa Austrijom koja je takođe kvalitetan tim igramo kući i pobjeda ne smije doći u pitanje”, rekao je selektor Jagodić za nfsbih.ba.

Selektor je odabrao 22 igrača za ove susrete. Na spisku su se našla i 2 nova imena, a to su Rade Krunić iz Donjeg Srema i Haris Seferović iz Travnika, koji je ranije nastupao za mlađe selekcije našeg nacionalnog tima.

Okupljanje igrača je najavljeno za 1.septembar u hotelu “Park” Vogošća.