Portal 072info

JAGODIĆ: Ostaje žal za cijelim plijenom

vlado

Nakon još jednog remija na domaćem terenu u okviru 10. kola, šef stručnog štaba Vlado Jagodić na press konferenciji nakon utakmice kazao je kako ostaje žal za cijelim plijenom budući da je gol u 47. minuti trebao značiti da ekipa sa igračem više treba privesti utakmicu u svoju korist.

“Na poluvremenu sam kazao igračima da koliko je Željezničar mašio u prvom dijelu utakmice, mi to trebamo kazniti. Također sam tražio da imamo širinu, siguran posjed lopte i da dođemo do drugog gola, što smo uspjeli uraditi a onda smo izgubili širinu i posjed lopte. Nažalost, ali bez toga protiv jednog ovakvog Željezničara teško je doći budući da imaju dobre skakače kakve mi nemamo u napadu. Trebalo je igrati do noge, a poremetila nas je izmjena Mešanovića, a zamolili smo Jusića da izdrži do kraja. Na kraju, kada sve sagledamo, ovo je derbi koji je sigurno opravdao očekivanja, iako ne možemo reći da je bilo neke spektakulrane igre, ali je bilo mnoštvo dešavanja.” – kazao je Jagodić.

“Ovo je nakon dužeg vremena približno početak nekog Čelika kakav treba da bude, mi to možemo i u tome ćemo istrajati. U drugom poluvremenu, bez obzira što su imali igrača manje, Željezničar je prijetio i stvarao opasnosti, a primili smo dječiji gol, ne mogu još uvijek vjerovati da je lopta prošla. Mi moramo dalje, ovo je danas bio jedan fin ambijent i utakmica nakon koje moramo razmišljati optimističnije za naredni period. Slijedi nam gostovanje u Bijeljini, moramo učiniti sve da zaustavimo proklestvo i neriješene rezultate.” – zaključio je Jagodić.

Podijelite članak