Jagodić u reprezentaciju dovodi mladu nadu Ajaxa

Jagodić u reprezentaciju dovodi mladu nadu Ajaxa

bobanNovi mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine mogao bi postati Boban Lazić, velika nada slavnog Ajaxa.

Ovaj 19-godišnji fudbaler je žrtvovao holandsko državljanstvo, a nije prihvatio sbijansko, te će igrati za Bosnu i Hercegovinu. To je čvrsto obećao selektoru Vladi Jagodiću.

“Radi se o igraču koji ima pravo igranja i u narednom ciklusu za mladu reprezentaciju. Imamo jedan širi spisak igrača. Borimo se za sve te igrače koji su vani. Postoje određeni administrativni problemi sa nekima koji su nastupali za mlađe reprezentativne selekcije drugih zemalja.” kaže za Oslobođenje Vlado Jagodić.

“Oni moraju mijenjati sportsko državljanstvo. I sad znate kakva je odluka, da neko dođe, da žrtvuje Holandiju, da bi došao ovdje, ili žrtvuje Srbiju, ili Hrvatsku, ili neku drugu zemlju i državljanstvo. Nastojimo okupiti najbolje. Vjerujem da će se pojaviti novih dobrih igrača. Ja sam čovjek kontinuiteta i volio bi da mi se što prije iskristališe dobra ekipa koja će kroz utakmice napredovati. Ne treba zaboraviti da mi poslije ove dvije utakmice sa Mađarskom i Austrijom igramo u oktobru u Mursiji protiv Španije i u Elbasanu protiv Albanije, a onda 14. novembra nam na Bilino polje dolazi Španija. Kratak period, a mnogo utakmica.”

Lazić je porijeklom iz Laktaša, a trenutno nastupa za U20 reprezentaciju Srbije. U redove Ajaxa je stigao kada je imao svega devet godina.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS