D1077B8D FE00 4034 9FB7 F997D3E34F24
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 4, 2021 @ 8:55
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Snažan vjetar koji je tokom noći pogodio glavni grad Bosne i Hercegovine, pored brojnih stabala, srušio je i spomenik na Alipašinom Polju dvojici policajaca Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću, koji su ubijeni prije tri godine.

NER FIT

Spomenik je srušio olujni vjetar koji je tokom noći uzrokovao brojne probleme za Sarajlije – počevši od porušenih stabala koja su blokirala ceste ili su prouzrokovala materijalnu štetu na automobilima na koje su pala.

Kako se može vidjeti na fotografijama, spomen-ploča prevrnula se s postolja preko položenih vijenaca usljed snažnih naleta vjetra.

Policajci su prije tri godine brutalno ubijeni na radnom zadatku u istom naselju gdje im je na prvu godišnjicu smrti podignuta spomen-ploča.

Tekst se nastavlja nakon reklame
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Također, kada se radi o slučaju ubijenih policajaca, SIPA je upravo jutros započela akciju u kojoj hapsi osumnjičene za učestvovanje u ubistvu policajaca.

Pretresi se vrše na nekoliko lokacija na Palama i u Istočnom Sarajevu, a tiču se noći 28. oktobra 2021. godine, kada su policajci ubijeni u pucnjavi do koje je došlo kada su zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila.

LIDER