Jako nevrijeme: Dvije osobe poginule

Jako nevrijeme: Dvije osobe poginule

Dvoje ljudi smrtno je stradalo tokom vikenda u nevremenu u Bugarskoj i Rumuniji, koje je prouzročilo rušenje stabala i nestanak električne energije na obali Crnog mora. 

Ženu zgnječilo stablo

U subotu navečer 43-godišnju ženu nasmrt je zgnječilo stablo u istočnome gradu Varni, objavila je bugarska policija. Povrijeđena su i dvojica spasilaca na koje su pale polomljene grane.

U Sofiji je poginuo 65-godišnji vozač kada je na automobil u kojemu se nalazio palo drvo. Njegova supruga hospitalizirana je u teškom stanju.

Jak vjetar i visoki valovi na Crnom moru

Iako se danas vremenska situacija u glavnome gradu smiruje, istočna Bugarska i dalje je izložena snažnom vjetru, koji puše brzinom većom od 100 km/h, i uzburkanom moru, s valovima većim od pet metara.

Primorski grad Varna proglasio je vanredno stanje, kao i još osam mjesta u regiji, a stanovnici su zamoljeni da ostanu kod kuće.

Snježni haos vlada i na sjeveroistoku zemlje, odakle je policija primila desetine poziva vozača u nevolji. Prekinuti su zračni i željeznički saobraćaj.

Haos i u Rumuniji

Ista oluja pogodila je i susjednu Rumuniju. Ondje su za plovidbu zatvorene crnomorske luke.

Meteorološka služba izdala je najviše, crveno upozorenje za pokrajine Constantu i Tulceu.Ondje su bez električne energije ostale desetine hiljada domova, a vatrogasci su uklonili 140 stabala koja su pala na cestu. Oštećeno je i četrdesetak vozila. 

Ondje su bez električne energije ostale desetine hiljada domova, a vatrogasci su uklonili 140 stabala koja su pala na cestu. Oštećeno je i četrdesetak vozila. 

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica