Jakšić: Dodik je kost u grlu Vučiću

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Milorad Dodik je kost u grlu Aleksandru Vučiću, kazao je vanjskopolitički analitičar iz Beograda Boško Jakšić u emisiji “MAT” BN televizije.

To je zbog, kaže Jakšić, Dodikove priče o secesiji, o želji da Srbi žive u jednoj državi, dakle, “stvaranje Velike Srpije”

– Pa to je nešto zbog čega, i Vučić zna da, će zbog toga dobijati ozbiljne packe sa Zapada. Vučić ne može oštrije da reaguje na Dodika, i ja razumijem tu poziciju, koja je delikatna, jer bi se svaki napad indetifikovao i tumačio kao napad na Srbe preko Drine i to je nepopularno i ovdje i u Srbiji – kazao je Jakšić.

Prema njegovim riječima, politike koje vode Dodik i Vučić nisu saglasne.

– Zato ja kažem da Dodik veće štete nanosi Vučiću a ne vidim koje štete. osim pomoći, Vučić nanosi Dodiku, sem što ga ispod stola u nekim stvarima podržava – kazao je Jakšić.

Naglašava da mu se čini da nije veliko prijateljstvo u odnosima između Vučića i Dodika.

– Dodik je par excellence pragmatičar koji je bio izraziti prijtelj, ili se bar tako predstavljao, sa svim liderima u Beogradu. Nema veze da li su demokrate, autokrate, nacionalisti ili nešto drugo. Njemu je potrebno da pokaže kako ima veliku podršku Beograda i kako je on dobar – objašnjava Jakšić i dodaje da Dodika kao takavog pragmatičara i treba uzimati kao partnera u politici a ne iskreno.

– Ja ne vjerujem da je Dodik uopšte nacionalista, on je zainteresovan za vlast i za sticanje imovine”, kazao je Jakšić u emisiji “MAT” BN televizije.

BN

GODISNJICA
MARKETING