Portal 072info

Janšin savjetnik postao opasnost za nacionalnu i ekonomsku sigurnost BiH: Rok Snežič preko BiH oprao oko 47 miliona maraka!

Screenshot 4 1184
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Snežičeva partnerica Diana Đuđić sa svojim prijateljicama otvarala račune u Mađarskoj na koje je uplaćivano skoro 47 miliona maraka. Novac je potom transferisan prema Sloveniji, a dio je završio na računu stranke Janexza Janše. Računi u Mađarskoj otvarani u OTP Banci čiji je suvlasnik ruski oligarh Megdet Rahimkulov

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Slovenački biznismen i presuđeni perač novca Rok Snežič proglašen je osobom opasnom po nacionalnu i ekonomsku sigurnost BiH. Ovu informaciju prvobitno je objavio je banjalučki portal Capital.ba, a naknadno je za Istragu potvrđeno iz tri izvora u sigurnosnim agencijama BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Odluka kojom je Rok Snežič proglašen opasnošću po nacionalnu sigurnost formalno je dostavljena Graničnoj policiji u utorak”, kazao je jedan od sagovornika Istrage.

Neposredno nakon obajave informacije da mu je zabranjen ulazak u BiH Snežič je za Capital kazao da je bez ikakvih problema stigao u Banjaluku, a preko aplikacije Viber je novinarima tog magazina poslao i svoju lokaciju da to dokaže.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Vijest da mi je zabranjen ulazak je čista glupost jer ne postoji osnov za tako nešto. Protiv mene se u Bosni i Hercegovini ne vodi nikakav postupak niti postoji optužnica, krivična prijava niti bilo šta slično”, smatra Snežić.

Istraga.ba pokušala je kontaktirati Snežiča na isti broj ali on nije odgovarao na naše pozive. S obzirom na to da se njegovo ime, prema informacijama Istrage, od utorka nalazi u sistemu Granične policije kao osobe nepoželjne na teritoriji BiH nije jasno kada je on došao u Banja Luku i da li su ga službenici Granične policije BiH propustili unatoč zabrani ulaska.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME