Japan: Dobili novac od podrške za koronu, evo šta su izradili

japan skulptura

Japansko ribarsko mjesto Notou izazvalo je snažne reakcije u javnosti nakon što je objavljeno da su utrošili ogromna sredstva za ublažavanje posljedica epidemije koronavirusa na golemu skulpturu lignje kako bi potaknuli turizam.

Ogromno ružičasto stvorenje s ispruženim krakovima otkriveno je u martu u obalnom gradu Notou u središtu Japana i koštalo je gotovo 25 miliona dolara. Uprkos kritikama lokalni dužnosnici poručili su kako se nadaju da će skulptura postavljena uz cestu privući prolaznike, piše 24 sata.

“Turizam je u našem gradu teško pogođen koronavirusom. Željeli smo učiniti nešto kao bismo podržali lokalno poduzetništvo“, kazao je gradski dužnosnik.

Dodao je kako je mjesto trpjelo ne samo zbog ograničenja uvedenih u okviru borbe protiv COVID-19 nego i zbog lošeg ulova.

Skulptura  - undefined
Foto: You Tube

Mnoge je skulptura visoka 13 metara privukla proteklih dana te su se djeca igrala uz nju, a odrasli je slikali, brane se lokalni dužnosnici. No mnogi ne dijele to oduševljenje.

“Pogrešno je trošiti novac poreznih obveznika na nepotrebne predmete koji nisu hitni. Gradonačelnik i lokalni dužnosnici trebali bi podmiriti te troškove”, jedan je od komentara na Twitteru.