Portal 072info

Jasmina Bigović nova košarkašica KŽK „Čelik“

Jasmina Bigović, iskusna košarkašica iz Crne Gore pojačala je redove košarkaškog ženskog kluba “Čelik”. Bigović se priključila treninzima Čelika prije dva dana, a nakon završene registracije i službeno je postala član ovog tima.

Ekipa Čelika je ove sezone sastavljena od izuzetno mladih košarkašica, te se njihovo neiskustvo osjetilo u prvih nekoliko utakmica kada su zabilježili poraze u nekim utakmicama isključivo zbog ovog faktora. Iz tog razloga su se u Upravi kluba odlučili angažovati ovu košarkašicu koja će svojim iskustvom i kvalitetom svakako unaprijediti igru Čelika i donijeti dodatnu sigurnost u igri mlađim  igračicama.

Jasmina Bigović je posljednju sezonu igrala u Rusiji, a kako kaže očekuje da će svojim bogatim košarkaškim iskustvom pomoći ekipi Čelika da ispuni zacrtane ciljeve u ovoj sezoni. Također, Bigović je naglasila da se već upoznala sa ekipom, te da se radi o jako kvalitenom i perspektivnom timu pred kojom je dosta rada i svakako svijetla budućnost.

Na kraju, Jasmina Bigović se zahvalila Upravi kluba na ukazanom povjerenju, te obećala kako će učiniti sve da isto i opravda. Ekipa Čelika već predstojeće nedjelje gostuje u Banja Luci, ekipi Mladog Krajišnika u okviru šampionata Bosne i Hercegovine, a već u četvrtak u Areni dočekuju ekipu Crvene Zvezde u okviru Međunarodne regionalne košarkaške lige.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box