Javna tribina Demokratske fronte BH u Zenici (18.07.)

komsicKantonalni odbor Demokratske fronte BH Zeničko dobojskog kantona na današnjoj pres konferenciji u Zenici predstavio je svoje programske ciljeve i orijentaciju.

– Uspostava jeftinijeg državnog aparata, uz veće ovlasti općinama, borba protiv korupcije i kriminala, zaštita interesa svih građana bez obzira na bilo koju vrstu pripadnosti, veći razvoj malog i srednjeg poduzetništva, neovisni mediji, integracije u NATO i punopravno članstvo u Evropsku uniju, samo su neki od glavnih strateških ciljeva Demokratske fronte BH, osnovane 7. aprila u Sarajevu, – naglasila je danas Mensura Beganović, član Predsjedništva ove Fronte.

– Nakon osnivačke Skupštine izabrani su kantonalni predsjednici Demokratske fronte sa zadatkom da formiraju inicijativne odbore u opštinama svojih kantona, što je na prostoru ZDK već dosad uspješno učinjeno, – istakla je predsjednica Kantonalnog odbora Demokratske fronte u ZDK, Alma Kratina, napominjući da uskoro slijede unutarstranački izbori i osnivačke skupštine u općinama. 

Za četvrtak, 18. jula, sa početkom u 18 sati u Bosanskom narodnom pozorištu u zenici najavljena je i javna tribina na kojoj će se prisutnima obratiti Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte BH.

rtvze.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE