JAVNI DOČEK NA TRGU DJECE SARAJEVA: Evo ko će Sarajlijama zapjevati u posljednim satima stare godine

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

b71483988adc862cc3fa5a0ffe231f59

Za organizaciju javnog dočeka Nove godine Grad Sarajevo s partnerima izdvojio je 75.000 KM, a što je za 30.000 KM manje u odnosu na prošlu godinu.

Javni doček Nove 2014. godine u Sarajevu bit će organiziran, tradicionalno, i ove godine na Trgu djece Sarajeva. Na pozornici će nastupiti bosanskohercegovački muzičari.

Genetic Grooves Guru DJ, Divanhana, The Last Location, Konvoj, Adnan Hamidović – Frenkie, Sarajevo Drum Orchestra i plesači te Serios Beat Lovers band od 21 sat počet će nastupe pred bh. publikom, a prema procjenama Turističke zajednice Kantona Sarajevo i pred gostima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

Za organizaciju javnog dočeka Nove godine Grad Sarajevo s partnerima izdvojio je 75.000 KM, a što je za 30.000 KM manje u odnosu na prošlu godinu.

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Izvršnog odbora za javni doček Nove 2014. godine Aljoša Čampara na današnjoj pres- konferenciji je kazao da smanjenje budžeta za manifestaciju neće uticati na kvalitet te da će uz domaće izvođače, specijalne efekte i iznenađenja provod biti zagarantovan.

Čampara je kazao i da je Izvršni odbor u protekla dva mjeseca radio na pripremama manifestacije te da su aktivnosti organizirane u saradnji sa četiri gradske općine Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad te Kantonom Sarajevo, Turističkom zajednicom KS- a i drugim partnerima.

Moto ovgodišnjeg dočeka je ”Tropska noć u Sarajevu”, a vizuelni identititet je vezan za uspjeh reprezentacije BiH i plasman na svjetsko prvenstvo.

Programske aktivnosti će se sastojati iz dva dijela, centralnog i dječijeg dijela. Aktivnosti centralne manifestacije ispred BBI Centra su odlučene, a aktivnosti dječijeg dijela su još u pregovorima.

Čampara je kazao da bi u sklopu dječijih aktivnosti trebala biti upriličena podjela 1.000 paketića za djecu iz ustanova koja se brinu o djeci s posebnim potrebama i onu bez roditeljskog staranja.

Vatromet će biti organiziran na dvije lokacije, a tačno u ponoć prisutnima će se obratiti gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i putem videolinka bh. reprezentativac Edin Džeko.

Prijenos manifestacije uživo iz Sarajeva i drugih dijelova BiH te Evrope i svijeta organizirat će FACE TV.

Čampara je podsjetio i da je Grad Sarajevo počasni pokrovitelj trećeg Holiday marketa koji će biti otvoren do 14. januara na Trgu oslobođenja -“Alija Izetbegović” u Sarajevu.

Fena