Je li ili nije “profesorica doktorica”: U narednih 10 dana ćemo znati kako je Sebija Izetbegović stekla diplomu!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Komisija koju je imenovao Senat Univerziteta u Sarajevu, a čiji je zadatak da provjeri kako je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović završila postdiplomski studij, počela je s radom.

“Prošli četvrtak smo održali prvi sastanak, a ove sedmice, također u četvrtak, ćemo održati naredni. Očekujem da bi naš posao mogli završiti u narednih sedam do deset dana. Ono na čemu ću ja insistirati je da provedemo brz i transparentan postupak. Treba napomenuti da je naš zadatak da provedemo analizu načina sticanja diplome u toku postdiplomskog studija Sebije Izetbegović u svjetlu Zakona o visokom obrazovanju i podzakonskih akata koji su tada bili na snazi, kazao je za Oslobođenje Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta i predsjedavajući ove komisije.

Prema medijskim izvještajima, u petak je isticao rok kojeg je Senat UNSA postavio Sebiji Izetbegović za dodstavljanje izjašnjenja o načinu kako je stkla diplomu.

“U ovom trenutku ne mogu reći da li je to izjašnjenje stiglo ili ne, a tu informaciju ću znati tek nakon sastanka komisije u četvrtak”, dodao je Ajanović.

Osim Ajanovića, koji predsjedava komisijom, ostali članovi su: Rasim Muratović, predsjednik Vijeća grupacije društvenih nauka, Darko Tomašević iz Katoličkog bogoslovnog fakulteta ispred Grupacije humanističkih nauka, Samir Dolarević, predsjednik Vijeća Grupacije tehničkih nauka, Nusret Drešković sa PMF-a ispred biotehničkih nauka, Ališer Sijarić ispred Grupacije umjetnosti, Kenan Filipović, generalni sekretar UNSA, Vesna Lazić, sekretarica Pravnog fakulteta te Berina Smajlović-Doljančić, šefica Službe za pravne poslove UNSA-e.

OSLOBOĐENJE