Je li Izetbegović odustao od robota i ‘četvrte informatičke revolucije’?

Podijelite vijest

Nakon što je postao regionalni predmet šprdnje, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, čini se da je promijenio priču.

Naime, govoreći nedavno u Hadžićima, Izetbegović je izvalio kako mlade ljude koji masovno odlaze iz BiH (između ostalog i zbog njega) kani zamijeniti – high tech robotima.

Izetbegović nije detaljisao o tome kako to misli izvesti, ali je kasnije njegov politički potrčko i uzdanica Haris Zahiragić objasnio da je ‘predsjednik’ mislio ustvari na, ni manje ni više, četvrtu informatičku revoluciju.

ČITAJ JOŠ:  Iranski prijatelji Bisere i Bakira: Ženama pucaju u genitalije, hapse, prebijaju i ubijaju

Vjerovatno nakon što je ismijan od svih, nakon što ni Zahiragićeva vadiona nije upalila i nakon što je shvatio da se te izjave stide čak i neke njegove tvrdokorne stranačke pristaše (Bisera Turković kaže da joj baš tad nije radio mobitel, pa nema pojma šta je predsjednik pričao), Izetbegović je promijenio taktiku.

Već na nekoliko zadnjih tribina predsjednik SDA govori kako je najveći problem ove države odlazak mladih te da to pod hitno treba zaustaviti.

ČITAJ JOŠ:  Izetbegović: Krećemo u formiranje vlasti, prvo ću se sresti sa Komšićem

“Naš veliki problem je odlazak mladih ljudi. Odlaze čitave porodice. Teško je da mi možemo konkurisati onome što jedna Njemačka nudi, ali možemo smanjiti odljev ljudi, pružiti nešto više, prije svega solidne plaće i prestanak tenzija. Taj veliki problem je sukus svih problema u BiH, a prije svega političke nestabilnosti”, izjavio je Izetbegović sinoć u Velikoj Kladuši.

Naravno, ovo ne znači da je Izetbegović odustao od robota, vjerovatno čeka pogodniji trenutak za pokretanje četvrte informatičke revolucije u kojoj će ljudi biti suvišni. Jer, za razliku od ljudi, roboti rade ono što za šta ih se programira. I šute kad treba.

ČITAJ JOŠ:  Iranski prijatelji Bisere i Bakira: Ženama pucaju u genitalije, hapse, prebijaju i ubijaju