JE LI NA POMOLU 3. SVJETSKI RAT? Prema Siriji krenulo 20 ruskih ratnih brodova

JE LI NA POMOLU 3. SVJETSKI RAT? Prema Siriji krenulo 20 ruskih ratnih brodova

Zapad šokiran: Prema Siriji krenulo 20 ruskih ratnih brodova

Nakon što je Amerika poslala 6 ratnih brodova u Mediteran koji čekaju da provedu vojnu akciju na teritoriji Sirije ruska vlada je reagirala na način koji je šokirao zapad.

Iako je Vladimir Putin govorio kako od napada, a tek rata nema ništa, ipak je od strane Rusije poslano 20 ratnih brodova prema Siriji.

U međuvremenu, mediji izvještavaju o tome da su iz Rusije u Siriju poslane protivbrodske krstareće rakete, riječ je navodno o naprednijoj verziji Jakonta, s kojima je Rusija dosad snabdjevala Asada a sada su opremeljeni naprednijim radarom i bitno većim učinkom.

Šta rade ruski brodovi u Mediteranu, da li Rusija štiti samo vlastite interese time ili je u igri nešto daleko veće vidjet ćemo u skorije vrijeme. Ovakva napetost u zemljama bliskog istoka još nije postojala u toj mjeri, a kao odgovorne za takvo što se uzimaju Amerikanci na čelu sa Obamom.

Važno je još napomenuti da su jednim dijelom državljani Amerike porijeklom iz Sirije izolovani, te podliježu velikim kontrolama i pračenju od strane FBI-a, jer kako kažu boje se odmazde sirijskog naroda u Americi.  

Je li na pomolu treći Svjetski rat?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica