Je li ovaj najnoviji trend naznaka početka kraja pandemije?

Prema internim Googleovim dokumentima kojih su se dokopali novinari, zaposlenici koji žele mogu se već ovog mjeseca vratiti u urede koji će raditi u “ograničenom kapacitetu”.

Kako je početak udaljenog rada bio jedan od znakova početka pandemije, tako bi povratak u urede, kako piše Zimo, mogao biti jedan od znakova potencijalnog početka kraja korone i svih problema u koje je svijet upao posljednjih godinu dana. A upravo se to – najava povratka u urede – sada događa u velikim tehnološkim kompanijama u SAD-u, u kojem je veliki broj ljudi prebolio COVID-19, dok su deseci milijuna cijepljeni. Jedna od takvih kompanija je Google, koji ubrzava planove povratka zaposlenika u urede koji bi se, prema ranijim planovima, trebali vratiti na svoja radna mjesta prvog dana rujna, gdje će raditi barem tri dana tjedno.

Prema internim Googleovim dokumentima kojih su se dokopali novinari, zaposlenici koji žele mogu se već ovog mjeseca vratiti u urede koji će raditi u “ograničenom kapacitetu”. Kompanija je svojim zaposlenicima savjetovala cijepljenje protiv novog koronavirusa, no ono nije obvezno.

Vrata svog novog kampusa u blizini San Francisca otvorio je i Uber. Na početku je broj zaposlenika ograničen na 20-ak posto, a dolazak u urede je dobrovoljan. U prva dva dana u uredima se pojavilo oko 100 zaposlenika zasićenih radom od kuće i željnih rada u uredu i druženja s kolegama. Ipak, većina zaposlenika može ostati u kućnim uredima do sredine rujna.

Prethodni članakStudija: Ovo je sedam simptoma zbog kojih bi trebalo da se testirate
Sljedeći članakTužno jutro u BiH: Šestero djece ostalo bez majke, najmlađe ima samo 5 mjeseci