JE LI TO BIO ATENTAT: Još uvijek nepoznat uzrok nesreće u kojoj je teško povrijeđen Ljajić

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Ljajić je čudom preživio udes u kojem je zadobio prijelom tri rebra i povredu pršljenova. On je, nakon što se malo oporavio, rekao novinarima da se ničega ne sjeća vezano za nesreću.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 10. aprila na auto putu Beograd – Niš kod Ražnja, a u kojoj je teško povrijeđen predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, a poginuo Branko Gogić (45), direktor JP “Emisiona tehnika i veze”, nije učestvovalo nijedno drugo vozilo, niti je težak udes posljedica oštećenja na putu, prvi su rezultati istrage koju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu radi rasvjetljavanja svih okolnosti ove velike tragedije, piše “Blic”.

Kako je ovaj dnevni list pisao, do nesreće je došlo 10. aprila na auto-putu kod Ražnja, u smjeru ka Nišu, kada je “škoda superb kvatro”, kojom je upravljao Gogić, sletjela sa kolovoza, prošla kroz zaštitnu ogradu i prevrnula se kraj regionalnog puta Ražanj – Aleksinac.

Gogić je ostao na mjestu mrtav dok je Ljajić sa teškim povredama prebačen prvo u KC Niš, a dva dana kasnije, nakon stabilizacije njegovog stanja, na zahtjev porodice, u Klinički centar Srbije.

U Osnovnom javnom tužlaštvu u Aleksincu “Blicu” je potvrđeno da se rad na utvrđivanju uzroka nesreće nastavlja i da se više podataka očekuje nakon što se obavi veštačenje automobila. Da li je bilo nekog kvara na automobilu ili ne, kao i kako je nastao – ako ga je je bilo, znaće se tek pošto vještaci mašinske struke detaljno pregledaju “škodu” i daju o tome svoj sud.

“Za sada je utvrđeno da nije bilo drugog vozila koje je učestvovalo u nesreći niti je put bio nepropisno obilježen ili oštećen. Vještačenje vozila bilo je povjereno Mašinskom fakultetu Univerziteta u Nišu ali su se izjasnili da ne mogu ispuniti zadatak koji smo mi zadali za vještačenje vozila, pa se čeka se da se nađe druga referentna ustanova da vještači vozilo. Druga ustanova još nije određena, očekuje se odgovor punomoćnika povređenog i poginulog o tome da li oni imaju prijedlog ustanove kojoj bi se povjerilo takvo vještačenje pošto mi na našoj teritoriji nismo našli ko bi to mogao uraditi”, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Kako saznajemo “škoda” kojom je upravljao Gogić, bila je u njegovom privatnom vlasništvu, i nakon udesa je izuzeta radi vještačenja.

Gogić je stradao na licu mjesta, budući da je “škoda” koja je nakon sletanja završila na krovu, najviše oštećena upravo iznad vozačevog sjedišta. Ljajić je čudom preživio udes u kojem je zadobio prijelom tri rebra i povredu pršljenova. On je, nakon što se malo oporavio, rekao novinarima da se ničega ne sjeća vezano za nesreću.

Posljednje šta pamti bilo je da je sa Gogićem ušao u vozilo i da su pričali o vremenu, a da se nakon toga osvjestio u bolnici i odmah upitao medicinsko osoblje gdje je Gogić, pošto ga nije video u bolničkoj sobi, a kada nije dobio odgovor, posumnjao je da se desilo nešto loše.