Screenshot 5 60
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

U Uredu predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenka Hercega još uvijek su upražnjena četiri mjesta iako je zaposlena 21 osoba. Naime, predsjednik Vlade HNK-a oko sebe ima pravu svitu radnika.

Herceg, koji trenutno obavlja dužnosti premijera i zastupnika u Kantonalnoj skupštini, jer je HNK jedini kanton bez formirane vlasti, se vjerojatno vodi onom narodnom “Dobar savjet zlata vrijedi” pa ga tako u obavljanju svakodnevnih zadataka savjetuje pet savjetnika.

Za promociju Vlade HNK-a, ali i samog predsjednika zaduženo je, također, pet osoba za odnose s javnošću.  Sudeći prema tome komunikacija s javnošću izuzetno je bitna za predsjednika Vlade HNK-a. Naime, zaduženje stručnjaka za odnose s javnošću trebalo bi biti svakodnevno odgovaranje na pitanja novinarima, ali i građanima. 

Nemoguće je ne primijetiti kako su Uredu predsjednika zaposlena dva kurira, dok se za “toplinu” Ureda predsjednik može zahvaliti čak dvojici domara-ložača. Također, dvije osobe zadužene su za kuhanje kafe i spremanje Ureda predsjednika Vlade HNK-a.

Poređenja radi, prema organizacijskoj šemi iz 2020. godine u Uredu premijera Kantona Sarajevo broj zaposlenih je bio sedam osoba, uključujući i vozača.  

Primjera radi, Ured predsjednika Vlade HNK-a ima samo dvije osobe manje od Ureda kancelara Austrije Sebastiana Kurza. Također, prema dostupnim informacijama u Uredu američkog predsjednika Joea Bidena zaposlene su dvije osobe više nego u Uredu predsjednika Vlade HNK-a.

Bitno je naglasiti da će zapošljavanjem novih radnika na “prazna” četiri mjesta, u Uredu predsjednika Vlade, Hercegovačko-neretvanski kanton preteći velike svjetske sile. Nije otkriveno o kojim je “praznim” mjestima riječ te građanima ostaje čekati konkurs za nova radna mjesta, s kojima će broj zaposlenih u Uredu predsjednika Vlade HNK-a porasti na 25 osoba, piše Bljesak.info