Jedan od najmoćnijih političara Srbije optužen za pedofiliju

33 3
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Da li je jedan od vladajućih političara Srbije i prvi čovjek Jagodine pedofil i seksualni zlostavljač? Poslije optužbi i svjedočenja dijela opozicije da se na privatnim žurkama, u tom gradu, podvode i maloljetnice taj slučaj ispituju i nadležni. Više tužilaštvo u Jagodini, formiralo je predmet, međutim tek pošto im je to zatražio lično lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković – Palma.

– Mi imamo informacije samo sa konferencije za štampu, te je tužilaštvo iskoristilo mogućnost i postupilo na osnovu vesti. Takođe, postupamo i jer nam je dostavljena inicijativa Dragana Markovića koji je podneo molbu da se pristupi detaljnom prikupljanju obaveštenja i da se deluje – izjavio je Radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini.

Podsjetimo, potpredsjednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić i jedan od nekadašnjih radnika u jagodinskom hotelu u ponedeljak su na konferenciji za medije rekli da maloljetnice do soba političara dovode hostese.

– Moja drugarica, osoba koju lično poznajem je jedna od njegovih hostesa. To je bilo neke 2010-2011. godine, Dačić je još bio ministar policije. Pod pretnjom je prisustvovala žurkama, njegov zamenik joj je slao preteće poruke koje sam lično pročitao da mora da prisustvuje tim žurkama. Nakon te žurke novogodišnje, vodila je devojčicu po njenoj tvrdnji od 15 – 16 godina iz Beograda do televizije Jagodina, gde je iznad bila njegova soba apartman uz stepenice, plakale su obe dok su išle ka njemu. U sobi iznad televizije Jagodina bio je Marković nag, kada su ušle u sobu moja drugarica je napustila sobu. Devojčica je ostala u sobi neko vreme možemo da pretpostavljamo šta se tamo desilo – ispričao je svjedok.

Palma: Neko će morati u zatvor

Prema riječima svjedoka i Tepićeve seksualno zlostavljanje najčešće se odvija u ugostiteljskim objektima u Jagodini.

– Čuli ste da se radi o hotelu Alfa u Palminom rodnom selu, u ovom momentu hotel ne radi, ali radi klub Tigar sa prenoćištem, to je da stvar bude gora, deo javnog preduzeća – rekla je Marinika Tepić.

Zbog ovih optužbi za koje Marković, tvrdi da su laži, od tužilaštva, kako kaže traži “da ubrza proces jer je javnost uznemirena” .

– Neko će u morati u zatvor, ili Marinika ili ja, ko laže – poručio je Dragan Marković Palma.

Gdje se dogodilo zlostavljanje djeteta

Marković je pred medijima prvo predstavio dijelove svjedokove biografije, a potom ga je pozvao da zajedno odu u Tužilaštvo. Više puta je svjedoka i omalovažio, zato što je kako kaže, član opozicione stranke. Marković je uvjeren da boljih svedoka protiv njega nema.

– Pa čekaj, ako je tako, a nije naravno, je li imaju ta djeca roditelje, šta? Ne smiješ da se boriš za svoje dijete – rekao je Palma.

A šta se desi u Srbiji kada neko odluči da prijavi političara pedofila? Osnivač Fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić kaže da nije bio upućen u slučaj koji je iznijela Tepićeva, ali da je on prije godinu dana pokušao da prijavama policiji i tužilaštvu pokrene istragu o političaru pedofilu o kom mu je govorio otac jedne devojčice. Jurić nije želio ni da potvrdi ni da demantuje da li se taj slučaj zlostavljanja djeteta od 14 godina dogodio u Jagodini. 

Jurić prozivan u tabloidima

– On je sam rekao da je osoba moćna, da je to političar na uticajnoj poziciji, moćan finansijski i da zato ne sme da ode u policiju jer se plaši kako će se sve to završiti. Moram da kažem da je devojčica na mesto gde je bila zlostavljana došla organizovano, nije bila jedina, dobijali su neke poklone, nadoknade i tu je bilo seksualnog odnosa – rekao je Jurić.

Jurić je o svemu obavijestio tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i načelnika Uprave kriminalističke policije Dejana Kovačevića. Informacije iz tog povjerljivog razgovora su završili u tabloidima i tada su kako Jurić kaže roditelji odustali od svedočenja.

– Ključna stvar je bila momenat kada sam bio u MUP-u, to je bila sreda, trebalo je u petak da se vidim s porodicom, a već sutradan je u jednom mediju izašao tekst o tome da ću posetiti porodicu, izašla je informacija iz kancelarije gde je bilo nas troje, onda su oni meni rekli ako ti ne možeš da sačuvaš informaciju kad je vas troje, šta da očekujemo kada dođe do tužilaštva i kako ćemo biti zaštićeni. To je bio ključni momenat kada su odlučili da nisu spremni za to – ispričao je Jurić.

Potom je Igor Jurić danima bio prozivan u tabloidima. Dok je u Tužilaštvu razgovarao sa dvije tužiteljke, jedna od njih je kako kaže sve vreme prekidala njegov iskaz i telefonirala, te nekoga obavještavala o toku tog razgovora. Istraga nikada nije pokrenuta, piše N1 Srbija.