Portal 072info

Jedina dva napitka koje bi djeca trebala konzumirati

Screenshot 5 468
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Izvješće irske Agencije za sigurnost hrane (FSAI) još je jednom podsjetilo na važnost mliječnih proizvoda u prehrani djece.

Naime, izvješće koje je javnosti predstavljeno 22. juna kaže da bi djeca u dobi od godine do pet trebala konzumirati 550 ml kravljeg mlijeka dnevno ili ekvivalentnu količinu jogurta ili sira, prenosi index.hr.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

“Temeljito smo ispitali hranjivu vrijednost mlijeka za djecu i ustanovili da im je ono potrebno”, kazao je Pat McCormack iz Udruženja proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda Irske (ICMSA).

Istraživači su, dodaje McCormack, ustanovili da supstituti mlijeku, a koji se proizvode od orašastih plodova, čak i sojino mlijeko, nisu adekvatna zamjena jer im nedostaju hranjivi sastojci, posebno kalcij, te zahtijevaju aditive.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Sokovi ostaju nepoželjni u prehrani djece jer uglavnom sadrže puno šećera pa se, uz mlijeko, savjetuje djeci nuditi jedino vodu.

ICMSA daje preporuku da se djeci u ovoj dobnoj skupini crveno meso servira tri puta sedmično kako bi unijeli dovoljno željeza i ostalih nutrijenata koje meso osigurava.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podijelite članak
  • 4
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6