AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Promo

U Poliklinici “Zdravlje” Zenica uvedena je terapija hijaluronske kiseline (injekcije) za zglobove (koljena, ramena, lakat itd.) koja je jako korisna za izgradnju hrskavica kod pacijenata koji imaju diskopatiju i degerativne promjene.

Rezultati ove terapije su jako dobro, a upravo Poliklinika “Zdravlje”, na čelu sa dr. Jusufom Bouladom radi jedina u gradu.

Mada se danas najviše govori o upotrebi hijaluronske kiseline u kozmetici, ne treba zaboraviti da je njena prvobitna upotreba bila vezana za lečenje zglobova.

Hijaluronska kiselina prirodno ulazi u sastav zglobova, tako da se može koristiti u terapiji kod različitih oboljenja zglobova, kao i za povećanje pokretljivosti zglobova.

Koristi se u vidu injekcija za primenu direktno u zglobove, a može i u vidu kapsula koje se piju kao dodatak ishrani.

Hijaluronska kiselina za zglobove se koristi kod sledećih oboljenja: osteoartritisa, kod povreda zglobova, kod degenerativnih promena zglobova, kod otežane pokretljivosti i bolova u zglobovima itd.

Hijaluronska kiselina učestvuje u izgradnji hrskavica, a kod hroničnih i upalnih procesa dolazi do razgradnje hijaluronske kiseline i oštećenja hrskavica, čime se smanjuje pokretljivost zglobova.

Zato se koristi terapija ubrizgavanja hijalurionske kiseline u zglobove.

Rezervišite svoj termin već danas, kontaktirajte Polikliniku “Zdravlje” još sada na broj 032 407 722!