Portal 072info

Jedinstveno takmičenje za Ph.D studente iz BiH i dijaspore, nagradni fond 19.000 KM

Screenshot 4 821
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fondacija budućnost u BiH, u saradnji sa Asocijacijom za napredak nauke i tehnologije, Bosanskohercegovačko-američkom akademijom nauka i umjetnosti i Bosana fondacijom, organizira jedinstveno takmičenje za Ph.D studente iz Bosne i Hercegovine.

Takmičenje 3MT pruža studentima mogućnost istraživanja kako bi razvili svoje akademske, prezentacijske, istraživačke i komunikacijske vještine, te vještine vođenja zajednice objašnjavajući svoja istraživanja publici koja nije iz njihove oblasti djelovanja. S obzirom na to da takmičenje obuhvata istraživače i studente iz BiH, ali i iz inostranstva takmičenje će se odvijati online.

Iz Fondacije budućnost ističu da takmičenje ima više ciljeva, a ključni su kreiranje snažne zajednice istraživača, komuniciranje važnih istraživanja široj javnosti te jačanje komunikacijskih i drugih važnih vještina bh. Ph.D istraživača. 

Kao Ph.D student imat ćete priliku predstaviti svoju doktorsku tezu, unaprijediti svoje komunikacijske vještine, te kroz učešće na prvom takmičenju ovakve vrste upoznati i druge istraživače širom svijeta i biti dio snažne zajednice.

Da bi se prijavili na takmičenje, studenti trebaju da ispune sljedeće uvjete:

Prezentacije će biti održane na engleskom jeziku (internacionalnom jeziku istraživanja).

Prezentacije su ograničene na tri minute i takmičari koji pređu tri minute bit će diskvalifikovani.

Dopušten je jedan statični prikaz (bez prijelaza, animacija ili “kretanja”bilo kojeg
opisa).

Video se može snimati kod kuće ili na drugom mjestu, ali mora imati samo jedan ugao kamere snimljen iz statičnog položaja. Povećavanje i smanjivanje statičnog položaja je prihvatljivo. Prilikom prezentacije morate biti vidljivi.

Tokom snimanja audio mora biti kontinuirano prisutan, bez editovanja, prekidanja i slično

Smatra se je video počeo kada student počne prezentaciju pokretom ili glasom
Tokom videa nisu dozvoljeni dodatni elektronski mediji.

Odluka sudija je konačna.

“Odabir pobjedničkih prezentacija organizirat će uspješni bh. eksperati iz različitih oblasti iz cijelog svijeta”, stoji u saopćenju iz Fondacije budućnosti u BiH. 

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i prijavite svoje istraživačke teze. Prijave su otvorene do 15. oktobra 2020. godine, a više informacija pronađite ovdje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix

Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)