Screenshot 3 7
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 5, 2021 @ 8:40
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Legendarni defanzivac Intera Giuseppe Bergomi biranim riječima je govorio o Edinu Džeki u razgovoru za Gazzetta dello Sport, istaknuvši da se Dijamant može boriti za titulu najboljeg strijelca Serije A.

Džeko je pogotkom protiv Sussuola izjednačio rekord legendarnog Ronalda tako što je postigao šest golova u prvih sedam utakmica, a Brazilac je to uradio u sezoni 1997/1998.

Bergomi priznaje da nije iznenađen sjajnim igrama bh. nogometaša i da se odmah može vidjeti koliki je Džeko profesionalac.

“Iskreno, očekivao sam to, možda ne brojem golova, ali bio sam uvjeren da bi mogao imati važan utjecaj u novoj sezoni. Ne poznajem ga lično, ali vidi se da je inteligentan momak, ozbiljan profesionalac koji se zna uklopiti u timske mehanizme. U Inzaghijevoj strukturi igre, Edinove kvalitete zaista mogu doći do izražaja. Trebao mu je novi poticaj i očigledno ga je pronašao u Interu. Inter je dobio dobru verziju Džeke, ne onu najbolju kao u mlađim godinama, ali ipak još uvijek jako dobru”, rekao je Bergomi, dodavši:

“Mislim da se Džeko može boriti za titulu najboljeg strijelca. Postići će mnogo golova, zato što je lukav i dobro se pozicinira. Ima fizičku snagu i defanzivci se teško mogu nositi s njim”, mišljenja je nekada čuveni defanzivac.

Bergomi smatra da je Džeko vrlo kompaktibilan sa Lautarom Martinezom, te da se odlično slažu.

“Njih dvojica se nadopunjuju, imaju različite karakteristike koje se savršeno uklapaju. Uspijevaju se odlično pozicionirati i “podijeliti” područje”, zaključio je Bergomi.

Bergomi je u Interu igrao od 1979. do 1999. godine. Godinama je držao rekord po broju nastupa za milanski klub (517), bio je dugogodišnji kapiten, te je jedna od najvećih legendi tima sa Meazze.

LIDER